Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ciasto na spód
-
mąka
1,5 szklanki -
margaryna
pół kostki -
kakao
1,5 łyżki -
cukier
1,5 łyżki -
żółtko jajek
3 sztuki -
proszek do pieczenia
1,5 łyżeczki -
CIASTO NA GÓRĘ
-
jajko
6 sztuk -
mąka
6 łyżek -
cukier
6 łyżek -
proszek do pieczenia
1,5 łyżeczki -
kakao
2 łyżki
Sposób przygotowania
CIASTO NA GÓRĘ: Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać na gładką i puszystą pianę. Następnie dodać żółtka. Wymieszać na małych obrotach. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wmieszać łyżką. Rozdzielić ciasto na pół. Jedną połowę zabarwić na czarno wsypując do niej kakao i wymieszać. Następnie wyciągnąć ciasto z piekarnika i wlać na niego białe ciasto a potem czarne, wymieszać bardzo delikatnie łyżką. Zrobić to naprawdę szybko. Włożyć znowu do piekarnika na ok. 25 minut. Wyjąć po tym czasie i ostudzić.
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się