Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czarniak w panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czarniak filet 500 gram
mąka 3 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czarniak w panierce

Filety z czarniaka posolić i popieprzyć.
Na talerzu wymieszać mąkę z bułką tartą i papryką słodką.
Na patelni rozgrzać olej. Filety obtaczać w panierce i smażyć z obu stron na złoto.
Podawać z ulubioną surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.03.2014 18:18
Smaczna rybka.
Krzysztof15 03.02.2014 15:41
lubie czarniaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak