Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowe ciasto majonezowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka pszenna 0,5 szk
mąka ziemniaczana 0,5 szk
cukier puder 1 szk
kisiel cytrynowy 1 op
majonez 5 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowe ciasto majonezowe

Jajka zmiksować wraz z cukrem pudrem na jednolitą masę. Następnie stopniowo dodawać mąkę pszenną wymieszaną z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać kisiel i majonez. Wszystko razem zmiksować mikserem na najniższych obrotach. Formę do pieczenia ciasta natłuścić i obsypać bułką tartą. Ciasto przelać do formy. Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto ostygnie wymieszać 10 dag cukru pudru, 1 łyżkę soku z cytryny oraz 1 łyżkę ciepłej wody i polukrować ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 01.02.2014 12:07
fajna babka, polecam
Krystyna32 18.09.2013 08:46
w ogóle nie czuć smaku majonezu w cieście, a ciasto jest pyszne, polecam
kate.500 17.09.2013 22:31
ciekawa jestem smaku majonezu w ciescie. Jest on mocno wyczuwalny? jak samkuje?
caralajna 16.09.2013 07:27
fajne ciasto
Halina14 11.09.2013 08:57
musi byc smaczna taka babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak