Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowe ciasteczka z ciecierzycy bez glutenu

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 1 puszka
mąka amarantusowa 0,25 szkl
masło orzechowe 0,5 szkl
syrop klonowy 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
skórka z cytryny 1/2 cytryny
sok z cytryny 2 łyżki
czekolada gorzka 1/2 szkl (posiekanej)
stewia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowe ciasteczka z ciecierzycy bez glutenu

Ciecierzycę odsączamy z zalewy i wrzucamy do miski. Miksujemy blenderem na gładko. Dodajemy pozostałe składniki poza czekoladą i dalej miksujemy. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy łyżką lub ręką. Formujemy w dłoniach ciastka, kładziemy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub na silikonowej macie. Ciastka pieczemy na rumiano 15-20 minut w temperaturze 180 °C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ApplePie 28.02.2017 11:32
Jestem zachwycona tym przepisem! ;)
Patrycja33 01.09.2016 00:29
bardzo ciekawy przepis
Stenka 13.01.2016 08:21
ciekawa jestem smaku
Wiktoria29 01.12.2015 21:59
super pomysł, ciekawe jak smakują
MałaMi89 01.12.2015 15:21
O proszę jaki ciekawy pomysł :)
kloruś 01.12.2015 13:22
fantastyczna propozycja!
wwwiolka 01.12.2015 13:20
Świetnie wyglądają..
Mniam 01.12.2015 08:55
Super ciasteczka! Bardzo mi się podoba pomysł :)
monikaT83 01.12.2015 08:49
Wow! Świetny pomysł! Pozwolę sobie podkraść przespis :)
Ola1984 01.12.2015 07:10
Fantastyczny pomysł na ciastka z wykorzystaniem ciecierzycy :)
agataw1990 30.11.2015 23:42
Fit ciastka?:) muszę wypróbować:)
Iwusia 30.11.2015 23:40
BARDZO FAJNE CIASTECZKA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak