Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrusowe udka z kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
dżem 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku

Porada

W składnikach podałam dżem chodziło mi o pomarańczowy.

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrusowe udka z kurczaka

Udka z kurczaka myjemy, ściągamy z nich skórę, przyprawiamy pieprzem cytrynowym. Przekładamy do worka do pieczenia. Dżem pomarańczowy niskosłodzony mieszamy z sosem sojowym i dodajemy do kurczaka. Kurczaka marynujemy około godziny w lodówce. Zamarynowanego kurczaka wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180º C na około 30 minut. Po tym czasie przecinamy worek i pieczemy do zrumienienia – około 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 02.08.2015 09:01
Bardzo smaczne mięsko
Lidzia 02.08.2015 08:58
Smakowite, proste i szybkie danie.
Bernadeta1 01.08.2015 22:43
wyglądają bardzo smacznie
mirosława4 01.08.2015 19:58
apetyczne mięsko
paula191919 01.08.2015 19:37
Bardzo fajny pomysł! Podoba mi się
Anna169Hosz 01.08.2015 17:19
Bardzo apetyczne udka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak