Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
3,5 szklanki -
drożdże
5 dkg -
mleko ciepłe
1 szklanka -
stopione masło
5,5 dkg -
cukier waniliowy
1 łyżka -
cukier
1/3 szklanki -
jaja
1 szt -
szczypta soli
-
Nadzienie:
-
stopione masło
4 łyżki -
Cynamon mielony Prymat
4 łyżeczki -
lukier
-
cukier puder
0,5 szklanki -
sok z cytryny
2 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania cynamonowe drożdżówki z lukrem cytrynowym
Piec około 20 minut w temp. 180st. Zrobić lukier-cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny.
Ciepłe drożdżówki polać lukrem.
Komentarze (15)
Załaduj więcej komentarzy (5)