Cynaderki wieprzowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nerek

    50 dag
  • kminku mielonego Prymat

    1 łyżka
  • mąki

    1 płaska łyżka
  • szczypta soli i pieprzu czarnego mielonego Prymat

    1 szczypta
  • smalec

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nerki umyć, wymoczyć w wodzie przez 1 ½ godz., obgotować w posolonej wodzie 15 min. Odcedzić, przestudzić i pokroić w plasterki, obtoczyć w mące, usmażyć na tłuszczu. Cebulę obrać, pokroić, podsmażyć i dodać do nerek razem z kminkiem, pieprzem i solą. Wlać
3-5 łyżek wody, chwilę poddusić. Podawać z kaszą jęczmienną ugotowaną na sypko lub ziemniakami z wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 22.05.2012 14:36
nigdy nie jadłam
Pani Domu 22.05.2012 14:36
nigdy nie jadłam
Anna141 10.06.2011 08:23
Muszę wypróbować
AgaS10 29.01.2011 12:29
raczej się nie skuszę:)
szajba2 15.12.2010 15:57
elegancka potrawa
Babciagramolka 14.12.2010 08:50
Nerki dobrze zrobione to majstersztyk
Kasia77 30.11.2010 18:50
Może być dobre...
patusia 28.11.2010 23:52
Nie próbowałam nigdy. Zaintrygował mnie ten przepis. Muszę wypróbować :)
zuzanna6 01.11.2010 07:18
Lubię,chociaż dawno nie jadłam.
Goya 15.10.2010 12:23
nie jadłam tego jieszcze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat