cynaderki w winnym sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nerki wieprzowe

    500 g
  • pieczarki

    250 g
  • mąka

    30 g
  • słodka papryka

    1 łyżeczka
  • śmietana

    1/2 szkl.
  • rosół

    1/2 szkl.
  • smalec

    60 g
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nerki rozciąć wzdłuż, zalać wrzątkiem, zagotować i odcedzić, ostudzić. Pokroić w poprzek w cienkie plasterki. Posiekaną cebulę zarumienić na rozgrzanym tłuszczu, dodać cynadry i obsmażyć ok 3 minut. Posypać mąką , dodać rosół i dusić pod przykryciem. Przed podaniem dolać posoloną śmietanę i paprykę. Podgotowac.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 23.04.2012 12:53
Nie jadłam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat