Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cygara z kurczaka ze szpinakiem i fetą

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

filet z kurczaka 3 szt.
szpinak mrożony ok. 250 gram
ser feta 200 gram
sól i pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki

Panierka

Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
jaja 2 szt.
mleko 3 łyżki

Dodatkowo

olej do smażenia
woda ok. 3/4 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Cygara z kurczaka ze szpinakiem i fetą

Kroki postępowania

1
Filety myjemy i osuszamy. Przekrawamy wzdłuż na pół ale nie do końca. Powinna powstać taka jakby kieszonka.
Krok 1 - Cygara z kurczaka ze szpinakiem i fetą foto
2
Rozbijamy delikatnie tłuczkiem ( nie za cienko, aby nam się nie porwały ).
Krok 2 - Cygara z kurczaka ze szpinakiem i fetą foto
3
Ser fetę kroimy w kostkę a następnie układamy na filecie.
Krok 3 - Cygara z kurczaka ze szpinakiem i fetą foto
4
Szpinak rozmrażamy w mikrofali. Następnie umieszczamy na patelni i gotujemy na małym ogniu, aż woda wyparuje. Dodaje posiekany czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Krok 4 - Cygara z kurczaka ze szpinakiem i fetą foto
5
Szpinak układamy na serze feta.
Krok 5 - Cygara z kurczaka ze szpinakiem i fetą foto
6
Zwijamy roladkę, oprószamy solą i pieprzem oraz zanurzamy w rozbełtanych jajach z mlekiem. Potem obtaczamy w bułce.
Krok 6 - Cygara z kurczaka ze szpinakiem i fetą foto
7
Tak przygotowane cygara układamy na rozgrzanej patelni z olejem. Przysmażamy po obu stronach. Następnie wlewamy wodę i przykrywamy pokrywką, gotując na małym ogniu 20 min. Potem ściągamy pokrywkę i chwilę przypiekamy.
Krok 7 - Cygara z kurczaka ze szpinakiem i fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magda1976 20.05.2015 23:11
Bardzo lubię połączenie fileta ze szpinakiem i fetą
Edith85 20.05.2015 20:34
ale pyszne mięsko
Jadwiga/Jaga85 20.05.2015 20:32
bardzo pysznie!
wyattearp 20.05.2015 19:11
pysznie wygląda
2milutka 20.05.2015 19:07
obłędnie wygląda!
cukiereczek 20.05.2015 18:41
dla osób lubiących szpinak czyli dla mnie
adelajda 20.05.2015 18:18
Smaczne :)))
mirosława4 20.05.2015 17:51
smacznie i zdrowo
Agata3 20.05.2015 17:08
wyśmienite mięsko na obiad :)
Ania321 20.05.2015 17:05
Bardzo apetyczne :)
norweska20 20.05.2015 16:53
taki farsz bardzo lubię
Sroczka 20.05.2015 16:36
Takie mięsko zjadłabym na obiad.
Róża1 20.05.2015 16:07
przepyszne mięsko !!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak