Cygańskie śledziki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe

    1/2 kg
  • cebula

    3 szt
  • olej

    1/2 szkl
  • koncentrat pomidorowy

    2-3 łyżki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • chili

    1/2 łyżeczki
  • ocet

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obieramy, kroimy w krążki i dusimy na oleju, dodajemy przyprawy i pod koniec duszenia ocet i koncentrat pomidorowy. Wszystko mieszamy. Płaty śledziowe kroimy na kawałki, układamy w słoju i przekładamy warstwami cebuli.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (50)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
LuKaSz4761 01.07.2012 08:46
super
motyl 28.05.2012 15:47
pyszne
Katarzyna59 14.05.2012 18:14
apetyczne
bursztynek 03.04.2012 23:50
mniam, fajny pomysł
Angelika10 18.03.2012 13:43
smaczne
emylka86 28.02.2012 22:35
ocet ilu procentowy najlepsszy?
anja3107 15.02.2012 12:27
pycha
m1monika 10.02.2012 19:35
super!!!
mela251 03.02.2012 09:52
pyszne
Rybciia 29.01.2012 17:19
?wietne!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat