Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cygański kociołek

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
por kawałek (ok.10 cm)
mięso mielone 500 gram
ogórek konserwowy Smak 4 sztuki
papryka czerwona 1
cebule 3 sztuki
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cygański kociołek

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy.
Krok 1 - Cygański kociołek foto
2
Cebulę, paprykę i por drobno kroimy i podsmażamy przez chwilę.
Krok 2 - Cygański kociołek foto
3
Do warzyw dodajemy mięso mielone, posypujemy przyprawami i dalej podsmażamy.
Krok 3 - Cygański kociołek foto
4
Łączymy z ugotowanymi pieczarkami, po czym dodajemy ogórek konserwowy drobno pokrojony oraz koncentrat pomidorowy. Mieszamy i całość przyprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Podgrzewamy przez chwilę.
Krok 4 - Cygański kociołek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 15.01.2015 16:48
Konkretne danie;)
Stenka 15.01.2015 09:59
smaczny obiad
gosia56 15.01.2015 09:22
na pewno pyszne;)
Iwusia 14.01.2015 22:35
dobre musi byc
Renataj 14.01.2015 22:11
Smaczne danie:)
Adamorek 14.01.2015 21:04
cudowne tradycyjne danie
fotoviderek 14.01.2015 21:04
Lubię takie dania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak