Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cygański kociołek

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaków 400 g
cienkiej kiełbasy 450 g
cebula 1
ząbki czosnku 2
pieczarek 250 g
posiekanego koperku 3 łyżki
sól do smaku
chili do smaku
fix cygański kociołek 1
zimnej wody 400 ml
olej kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Cygański kociołek

Kroki postępowania

1
Ziemniaki ( waga po obraniu ) pokroić na kawałki. Paprykę, cebulę, czosnek pokroić w kostkę a pieczarki w grubsze plasterki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić kiełbasę, cebulę, czosnek, pieczarki i paprykę wrzucić na patelnię i podsmażyć. Potem do dużego garnka wrzucić ziemniaki, koperek oraz podsmażone składniki,
Krok 1 - Cygański kociołek foto
2
dodać przyprawy do smaku i fix rozrobiony z wodą. Lekko wszystko wymieszać, przykryć garnek pokrywką i dusić całość do momentu aż ziemniaki będą miękkie
Krok 2 - Cygański kociołek foto
3
Podawać gorące.
Krok 3 - Cygański kociołek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 06.01.2014 16:55
Pyszny kociołek
Zdzisław 06.01.2014 16:49
dla mnie smacznie podano
Rycerz
Rycerz 06.01.2014 16:08
Ciekawy przepis
Pyszota 06.01.2014 15:57
bardzo apetycznie wygląda
pawel123 06.01.2014 15:56
pyszności ;-0
idealme 06.01.2014 15:03
pyszności! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak