Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ćwikła z żurawiną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 3 szt
żurawina 1 łyżka
sok z połowy cytryny
cukier 1 łyżeczka
chrzan tarty 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ćwikła z żurawiną

Umyte buraczki(podłużne, średniej wielkości) wstawiłam do gotowania w łupinach, co trwało jakąś godzinę. Po wystudzeniu i obraniu starłam je na tarce o dużych oczkach ponieważ nie przepadam za ćwikłą w postaci papki. Dosypałam żurawinę, dodałam chrzan, wcisnęłam sok z połowy cytryny i dla złagodzenia smaku nieco osłodziłam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 06.01.2014 16:29
lubię do wędliny i białej kiełbasy
Megg 02.01.2014 09:57
super połączenie
Konczi 02.01.2014 09:55
smaczny dodatek do obiadku
pawel123 02.01.2014 09:54
mmmm pysznie wygląda :)
gosia47-47 02.01.2014 09:53
uwielbiam takie połączenia
Romanowka 02.01.2014 09:53
uwielbiam buraczki, fajny dodatek
gosia1988 02.01.2014 09:48
lubię taką
krystyna330 02.01.2014 09:45
mmmm pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak