Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ćwikła imbirowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

burak 0,5 kg
imbir starty 3 łyżeczki
ocet winny 3 łyżeczki
olej 3 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ćwikła imbirowa

Buraczki myjemy i gotujemy nieobierane w osolonej wodzie, aż będą lekko miękkie. Następnie odlewamy z wody, studzimy i obieramy. Ścieramy na tarce warzywnej na średnich oczkach. Korzeń imbiru obieramy i ścieramy na najdrobniejszej tarce i dodajemy do buraków 3 łyżeczki. Dolewamy też ocet jabłkowy i olej. Doprawiamy do smaku solą i cukrem i bardzo dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, by smaki dobrze się połączyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 04.03.2014 19:43
imbir dobry na wszystko, nawet z buraczkami fajnie się skomponuje! :)
sylwia_sl 03.03.2014 11:11
ciekawa wersja
Niki22 03.03.2014 10:51
takiej jeszcze nigdy nie próbowałam :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak