Cwibak

Cwibak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    6
  • mąka

    2 szklanki
  • cukier puder

    1,5 szklanki
  • margaryna

    25 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Cwibak

Margarynę rozetrzeć z cukrem, stopniowo dodawać do niej po 2 łyżki mąki i po 1 żółtku, ciągle ucierając. Na koniec dodać zapach, proszek do pieczenia i ubitą z białek pianę, lekko mieszając. piec w formie długiej i wysokiej przez 45 min. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

ewelinapac 21.12.2010 18:55
ciekawa nazwa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat