CWIBAK

CWIBAK

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 sztuk
  • mąka

    1 szkl.
  • cukier puder

    1 szkl.
  • bakalie

    1 szkl.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania CWIBAK

Żółtka utrzeć razem z cukrem, następnie powoli wsypywać mąkę ciągle mieszając.

Następnie dodać bakalie i wszystko delikatnie wymieszać.

Z białek ubić sztywną pianę, dodać ją do reszty, delikatnie wymieszać.

Podłużną foremkę nasmarować tłuszczem, wyłożyć papierem, wlać do niej ciasto, piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 1 godziny.

W trakcie pieczenia nie ruszać foremką.

SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Fiffi 20.11.2012 23:13
pierwszy raz słyszę taką nazwę
aga130982 28.02.2012 16:58
super
Margo1 12.04.2011 20:14
uwielbiam to !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat