Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ćwiartka z kurczaka na ostro

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 1 szt
sos chili 1 łyżeczka słodki
ocet jabłkowy 1 łyżeczka
ketchup łagodny 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
miód płynny 1 łyżeczka
Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
olej 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ćwiartka z kurczaka na ostro

Kroki postępowania

1
Zmiażdżony czosnek wymieszać z ketchupem, musztardą, octem, sosem chili i miodem.
Krok 1 - Ćwiartka z kurczaka na ostro foto
2
Ćwiartkę podzielić na 2 części, natrzeć solą i pieprzem. Dokładnie posmarować marynatą, przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na 1-2 godziny.
Krok 2 - Ćwiartka z kurczaka na ostro foto
3
Przełożyć do rękawa do pieczenia, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, w kilku miejscach rękaw nakłuć igłą, wstawić na 45-50 minut do nagrzanego do 190 stopni piekarnika.
Krok 3 - Ćwiartka z kurczaka na ostro foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak