Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Custard - sos deserowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 3 łyżki
cukier wanilinowy 1 paczka
śmietanka 3/4 opakowania
mleko 2% 1 szklanka
mąka kartoflanka 2 łyżka
żółtko jajek 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Custard - sos deserowy

Kroki postępowania

1
Do pojemnika wbijamy 2-3 żółtka, dodajemy cukier oraz cukier wanilinowy i intensywnie mieszamy.
Krok 1 - Custard - sos deserowy foto
2
Dodajemy mąkę kartoflaną oraz połowę z 3/4 śmietanki i mieszamy dalej do uzyskania jednolitej masy.
Krok 2 - Custard - sos deserowy foto
3
W rondelki na ogniu gotujemy mleko i pozostałą część śmietanki.
Krok 3 - Custard - sos deserowy foto
4
Gdy w rondlu wrze, wtedy dodajemy powoli dolewamy zawartość pojemnika, cały czas mieszając.
Krok 4 - Custard - sos deserowy foto
5
Podajemy do ciast - idealne do szarlotki. Smacznego!
Krok 5 - Custard - sos deserowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 07.12.2012 00:36
Fajny przepis
Botwinka 28.11.2012 18:02
świetny
Goya 28.11.2012 13:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak