Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Curry z soczewicą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dymki ze szczypiorkiem 1 pęczek
ziemniaki 50 dag
kalafior 35 dag
filet z piersi kurczaka 40 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyżki
curry 2 łyżeczki
bulion warzywny 600 ml
śmietana kremówka 20 dag
soczewica czerwona 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Curry z soczewicą

Umyj i osusz dymki, a następnie pokrój w plasterki. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, zalej wodą. Kalafior podziel na różyczki. Mięso pokrój w kostkę i przypraw solą i pieprzem. Przebierz soczewicę. Rozgrzej olej, zrumień na nim mięso i wyjmij z garnka. Na tym samym tłuszczu smaż przez 2 minuty dymki oprószone curry. Dołóż ziemniaki i soczewicę. Zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Dodaj kalafiora oraz podsmażone mięso. Zapraw śmietaną i ponownie zagotuj. Gotuj pod przykryciem 5 minut. Pod koniec przypraw do smaku solą i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 26.10.2012 19:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak