Curry z kurczaka z fasolką szparagową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    400 g
  • zielona fasolka szparagowa

    200 g
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • pasta curry

    3 łyżeczki
  • mleko kokosowe

    400 ml
  • olej do smażenia

  • ziarna sezamu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę obgotowujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy z pastą curry, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju razem z posiekaną drobno cebulą. Dodajemy mleczko kokosowe i dusimy do odparowania sosu. Pod koniec dodajemy fasolkę szparagowa i jeszcze chwilę dusimy. Danie podajemy z ryżem i posypujemy ziarnami sezamu. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 10.11.2015 19:07
Dobry obiad.
Wacław 20.03.2015 10:15
pyszne danie
dodi 20.03.2015 08:52
pyszny obiadek
RenataZ-et 19.03.2015 20:24
super obiadek
cukiereczek 19.03.2015 19:14
idealne na szybkie smaczne danie
DorotaZ 19.03.2015 18:14
Moje smaki:)
mirosława4 19.03.2015 18:08
apetyczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat