Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Curry z kurczaka z fasolką szparagową

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 400 g
zielona fasolka szparagowa 200 g
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
pasta curry 3 łyżeczki
mleko kokosowe 400 ml
olej do smażenia
ziarna sezamu

Przepis i sposób przygotowania na: Curry z kurczaka z fasolką szparagową

Fasolkę obgotowujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy z pastą curry, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju razem z posiekaną drobno cebulą. Dodajemy mleczko kokosowe i dusimy do odparowania sosu. Pod koniec dodajemy fasolkę szparagowa i jeszcze chwilę dusimy. Danie podajemy z ryżem i posypujemy ziarnami sezamu. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.11.2015 19:07
Dobry obiad.
Wacław 20.03.2015 10:15
pyszne danie
dodi 20.03.2015 08:52
pyszny obiadek
RenataZ-et 19.03.2015 20:24
super obiadek
cukiereczek 19.03.2015 19:14
idealne na szybkie smaczne danie
DorotaZ 19.03.2015 18:14
Moje smaki:)
mirosława4 19.03.2015 18:08
apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak