Przepis i sposób przygotowania na: Cupcakes czekoladowo-śmietankowe
Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Wszystkie składniki (masło 225 g, cukier 150 g, mąka, proszek, jajka, kakao 4 łyż )poza czekoladą miksujemy do gładkości. Na końcu dodajemy posiekaną czekoladę i miksujemy do połączenia składników. Powstałą masą napełniamy foremki na muffinki do połowy wysokości. Pieczemy w temp 170 C przez około 20 - 22 minuty, do tzw. suchego patyczka. Poczekać, aż babeczki ostygną.
Masło ucieramy do białości. Stopniowo dodajemy cukier puder, cały czas ucierając. Następnie dodajemy po łyżce serek kremowy i ucieramy. Na końcu dodajemy kakao i miksujemy (ja cały krem od początku robię przy pomocy miksera, wlączając go na najwyższe obroty). Schładzamy przez 1 godzinę.
Krem nakładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną nasadką. Dekorujemy ostudzone babeczki. Więcej na www.ilovebake.pl