Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowo-ogórkowa mizeria

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 mała
ogórek 2 sztuki
cebula biała 1 mała
śmietana 12% 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowo-ogórkowa mizeria

Kroki postępowania

1
Cukinię i ogórki umyć, cukinie pokroić w cienkie plasterki, ogórki obrać i również pokroić w cienkie plasterki.
Krok 1 - Cukiniowo-ogórkowa mizeria foto
2
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do cukinii i ogórków, doprawić solą i pieprzem.
Krok 2 - Cukiniowo-ogórkowa mizeria foto
3
Na koniec wymieszać ze śmietaną i podawać do II dania.
Krok 3 - Cukiniowo-ogórkowa mizeria foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 29.08.2012 10:12
fajny pomysł na mizerię
Anna169Hosz 24.08.2012 07:51
Robię bardzo podobną, tyle że z żółtą cukinią:)
stokrotka 18.08.2012 18:14
ale do mizerii nalezy uzyć bardzo młodej cukinii, nie jest wtedy twarda
Ewa6274879 16.08.2012 15:19
Jeszcze nie jadłam cukinii na surowo, ale chętnie skosztuję :) mam nadzieję, że mi nie zaszkodzi ;)
Ewa104 16.08.2012 13:49
Jak dla mnie cukinia na surowo jest za twarda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak