Cukiniowo-ogórkowa mizeria

Cukiniowo-ogórkowa mizeria

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 mała
  • ogórek

    2 sztuki
  • cebula biała

    1 mała
  • śmietana 12%

    3 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Cukiniowo-ogórkowa mizeria

Kroki postępowania

Krok 1 - Cukiniowo-ogórkowa mizeria foto
Cukinię i ogórki umyć, cukinie pokroić w cienkie plasterki, ogórki obrać i również pokroić w cienkie plasterki.
Krok 2 - Cukiniowo-ogórkowa mizeria foto
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do cukinii i ogórków, doprawić solą i pieprzem.
Krok 3 - Cukiniowo-ogórkowa mizeria foto
Na koniec wymieszać ze śmietaną i podawać do II dania.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Wacław 29.08.2012 10:12
fajny pomysł na mizerię
Anna169Hosz 24.08.2012 07:51
Robię bardzo podobną, tyle że z żółtą cukinią:)
stokrotka 18.08.2012 18:14
ale do mizerii nalezy uzyć bardzo młodej cukinii, nie jest wtedy twarda
Ewa6274879 16.08.2012 15:19
Jeszcze nie jadłam cukinii na surowo, ale chętnie skosztuję :) mam nadzieję, że mi nie zaszkodzi ;)
Ewa104 16.08.2012 13:49
Jak dla mnie cukinia na surowo jest za twarda.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat