Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowe sodziaki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt.
jajko 2 szt
mąka pszenna 5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cebula biała 1 szt.
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowe sodziaki

Sposób przygotowania:
Cukinię obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach razem z cebulą, odcedzić z namiaru soku, dodać jajka, bułkę, mąkę, przyprawy i sodę. Wymieszać masę, kłaść łyżką placuszki na rozgrzany olej i smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z kwaśną śmietaną lub z rybą w pomidorze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 23.09.2014 20:30
Bardzo smaczne placuszki:)
gosia56 23.09.2014 20:15
Pyszne placuszki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak