Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukiniowe krążki w pikantnej panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
jajko 2
bułka tarta pikantna
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: cukiniowe krążki w pikantnej panierce

Kroki postępowania

1
Cukinię umyć i pokroić w plastry ok 0,5-1cm
Krok 1 - cukiniowe krążki w pikantnej panierce foto
2
Każdy plaster przyprawić solą ,pieprzem a następnie obtoczyć w jajku i bułce tartej -Jeśli nie mamy bułki pikantnej można zwykłą doprawić dodając przyprawy.
Krok 2 - cukiniowe krążki w pikantnej panierce foto
3
Gotowe opanierowane krązki cukini smażyć na gorącym oleju z obu stron
Krok 3 - cukiniowe krążki w pikantnej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 28.02.2014 20:54
bardzo lubię takie krążki cukiniowe)
rybka 02.10.2013 21:00
Też takie robie. Pycha!
ppaulina 28.08.2013 14:15
robie takie same
JOANNA16 13.05.2013 15:28
pyszniutkie
kriko 02.12.2012 16:53
lubie
Stenka 06.11.2012 17:04
apetyczne
Luki 03.11.2012 13:30
super
Wiesława1 03.11.2012 13:28
Pyszniutkie
dorotka0000025 26.10.2012 13:43
pycha
ilovebake 22.10.2012 20:36
ciekawe
adelajda 22.10.2012 19:14
tak zrobionej cukinii jeszcze nie jadłam !
Mariposas 22.10.2012 19:14
też taką robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak