Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowe babeczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cukinia 1 sztuka
kiełbasa 1 pętko
ser wędzony 115 dag
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowe babeczki

Kroki postępowania

1
Ziemniaki ugotować w łupinach w osolonej wodzie. Po wystudzeniu obrać ze skórki i przekroić na połowy po czym wydrążyć środki. Następnie pokroić kiełbasę w kosteczkę i nałożyć do wydrążonych ziemniaków.
Krok 1 - Cukiniowe babeczki foto
2
W między czasie cukinię pokroić na grube plastry polać oliwą i doprawić ziołami, solą i pieprzem- odstawić na pół godziny.
Krok 2 - Cukiniowe babeczki foto
3
Rozgrzać piekarnik do 160 stopni, ułożyć ziemniaczki na brytfance, na wierzch położyć doprawione cukinie.
Krok 3 - Cukiniowe babeczki foto
4
Zapiekać 25 minut. Wyłączyć piekarnik, po czym dodać plastry sera i pozostawić jeszcze około 10 minut w rozgrzanym piekarniku- do stopnienia sera.
Krok 4 - Cukiniowe babeczki foto
5
Podawać na ciepło jako przystawkę.
Krok 5 - Cukiniowe babeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 16.02.2013 19:16
świetne babeczki z cukinii
Neetka90 24.12.2012 15:05
ciekawe i pomysłowe.
gosia1988 29.09.2012 21:20
fajne
Poison1988 29.09.2012 15:42
pysznie, zdrowo i jak pięknie wyglądają :) super przepis :)
Goya 29.09.2012 15:14
ciekawe
gosia56 29.09.2012 14:56
napewno pyszne.
Cukiereczek13 29.09.2012 14:35
świetny pomysł :)
agnieszka214 29.09.2012 14:13
bardzo fajnie wygladaja
Katarzyna54 29.09.2012 12:57
pycha
kupiska 29.09.2012 12:49
Pomysłowe fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak