Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia zapiekana z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 młode
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
cebula 1 szt
przecier pomidorowy 1/2 szkl
sól i pieprz
mozzarella 1 kulka
pomidory 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia zapiekana z tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Cukinię umyć, odciąć końce. Wydrążyć miąższ, najlepiej łyżką do lodów.
Krok 1 - Cukinia zapiekana z tuńczykiem foto
2
Cebulę drobno pokroić.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju osączonego z tuńczyka. Podsmażyć cebulę.
Wydrążony miąższ pokroić w kostkę, dodać do cebuli, smażyć aż zmięknie.
Dołożyć rybę, przetarte pomidory, dusić ok 5 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Cukinia zapiekana z tuńczykiem foto
3
Przygotowanym farszem napełnić łódeczki z cukinii
Krok 3 - Cukinia zapiekana z tuńczykiem foto
4
Na wierzchu ułożyć pokrojone w plasterki pomidory i mozzarellę.
Piec pod przykryciem ok. 35 min. w temperaturze 180*C
Krok 4 - Cukinia zapiekana z tuńczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak