Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia zapiekana z orzechami i niedźwiedzim czosnkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt./młoda
cebula biała 1 szt.
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 5 listków
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
orzechy włoskie 4 łyżki/zmielone
śmietana 2 łyżki/gęsta
natka pietruszki 2 łyżki/posiekana
oliwa 3 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia zapiekana z orzechami i niedźwiedzim czosnkiem

Wykonanie:
Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na połowę i wydrążyć. Następnie miąższ z cukinii przysmażyć na oliwie z posiekaną cebulą i czosnkiem. Wsypać bułkę tartą z orzechami, przyprawić do smaku, wymieszać i po przestudzeniu dodać żółtka, śmietanę, natkę pietruszki i ubitą pianę z białek, po czym delikatnie zamieszać. Tak przygotowany farsz nałożyć na wydrążoną cukinię. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 08.04.2017 18:30
fajne jedzonko :)
Janina 06.04.2017 16:41
Smaczne jedzonko;))
Wiktoria29 06.04.2017 16:20
muszę spróbować
Ania321 06.04.2017 16:15
wygląda bardzo apetycznie :)
Edith85 06.04.2017 13:28
Super pomysł
Mniam 06.04.2017 11:49
Lubię taką cukinię, a ten farsz musi być przepyszny!
Madzai 06.04.2017 10:38
Pyszne połączenie
Justi2401 06.04.2017 09:15
Wspaniały pomysł na farsz do cukinii.
Krystyna32 06.04.2017 07:54
pyszności :)
gusia1000 06.04.2017 00:11
Dobre jedzenie.
Wafelek2601 05.04.2017 22:26
Bardzo lubię taką cukinię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak