Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia zapiekana z nadzieniem pieczarkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
cukinie małe 2 szt
ryż 1 woreczek
cebula biała 1 szt.
jajko 1 szt.
masło 2 łyżki
śmietana 3/4 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia zapiekana z nadzieniem pieczarkowym

Wykonanie:
Pieczarki pokroić razem z cebulą i usmażyć na maśle. W tym samym czasie ugotować ryż, a cukinię obrać , przekroić wzdłuż i usunąć nasiona. Usmażone grzyby z cebulą posiekać blenderem, dodać ryż, przyprawić do smaku i wymieszać razem z jajem. Farszem napełnić cukinie, ułożyć w naczyniu żaroodpornym , zalać posoloną śmietaną i zapiec w gorącym piekarniku około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak