Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukinia zapiekana w plastrach boczku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
sól 0,5 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 0,5 łyżczki
boczek wędzony 6 plastrów
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia zapiekana w plastrach boczku

Cukinię kroimy w słupki o szerokości około 6 cm. Każdy kawałek przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Plaster boczku owijamy wokół słupków cukinii. Pieczemy w piekarniku nagrzany do 180 stopni około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 18.08.2016 22:13
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak