Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z pomidorem i natką pietruszki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 2 szt
cukinie małe 2 szt
natka pietruszki 1 pęczek
ząbek czosnku 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
przecier pomidorowy 2 łyżki
olej rzepakowy 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z pomidorem i natką pietruszki

Kroki postępowania

1
.Cukinię jeżeli są młode nie obierać ,jeżeli większe ,dojrzalsze to obrać ze skórki . Pokroić na kostkę i podsmażyć w rondelku lub głębszej patelni na oleju , dodać czosnek przeciśnięty przez praskę .
Krok 1 - Cukinia z pomidorem i natką pietruszki  foto
2
Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokroić na ćwiartki później ósemki lub grubszą kostkę
Krok 2 - Cukinia z pomidorem i natką pietruszki  foto
3
Wrzucić po chwili pomidory i dusić do miękkości ,
Krok 3 - Cukinia z pomidorem i natką pietruszki  foto
4
Pod koniec dodać przecier pomidorowy ,wymieszać ,przyprawić solą czosnkową i pieprzem . Dodać natkę pietruszki pokojoną drobno , zagotować .Podawać ciepłe jako samodzielne danie lub z chlebem .
Krok 4 - Cukinia z pomidorem i natką pietruszki  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak