Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z papryką na słodko-kwaśno

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2 kg
papryka 1 kg
cebula 1/2 kg
Na zalewę:
woda 1 litr
ocet 10 % 1 szklanka
sok cytrynowy z 1 cytryny
cukier 20 dkg
sól 3 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżki
Gorczyca biała cała Prymat 3 łyżki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6 sztuk
sok jabłkowy
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z papryką na słodko-kwaśno

Cukinie,papryki,cebule czyścimy i kroimy w paski.

Ocet,wodę,sok jabłkowy i cytrynowy oraz wszystkie przyprawy mieszamy.

Zalewamy pokrojone warzywa i zostawiamy na noc pod przykryciem.

Następnego dnia gotujemy wszystko razem przez 2 min.

Gorące wkładamy do słoików,zakręcamy i pasteryzujemy.

Można próbować po 4-5 dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 25.09.2013 17:48
ciekawa jestem smaku
pati100015 25.09.2013 15:47
ciekawy przepis
Janina 25.09.2013 13:25
Ciekawy skład zalewy;)
msmors 25.09.2013 13:21
Przetworów na zimę już nie robię, ale w następnym roku muszę ten przepis wypróbować.
msmors 25.09.2013 13:19
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak