Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z komosą i boczkiem Zewy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składnik główny

cukinia 2 szt

nadzienie

quinoa 2 szk ugotowanej
boczek wędzony 300 g
por 10 cm
mozzarella w bloku 150 g
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Porada

quinona czyli komosa ryżowa

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z komosą i boczkiem Zewy


Cukinie umyć, przeciąć wzdłuż na połówki i wydrążyć gniazda nasienne.
Boczek i pora pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.
Komosę przełożyć do miski, dodać przestudzony boczek z porem i zetrzeć mozzarellę na tarce o grubych oczkach.
Dodać do smaku przyprawy i wymieszać nadzienie a potem nafaszerować nim połówki cukinii.
Cukinie ułożyć w blaszce do pieczenia i wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut.
Gotową cukinię podawać na gorąco, można polać ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.05.2016 14:34
bardzo dobre
RenataZ-et 11.05.2016 08:46
ciekawe połączenie :)
krokus 10.05.2016 21:49
Wygląda bardzo smacznie
Justi2401 10.05.2016 18:23
Ale wspaniałości, jeszcze czegoś takiego nie próbowałam, wygląda pysznie!
Adamorek 10.05.2016 18:03
coś zupełnie nowego
IZABELA29 10.05.2016 18:01
pyszne danie
ZEWA 10.05.2016 16:40
Dziękuję. Co do komosy to jadłam ją pierwszy raz ale na pewno nie ostatni.
Benita 10.05.2016 16:13
wygląda rewelacyjnie
agnieszka214 10.05.2016 15:54
Super fajne cukinie
Agnieszka-87-25 10.05.2016 14:56
alez ono kusi
Małgorzata92 10.05.2016 11:04
musi być przepyszna :)
w mojej kuchni 10.05.2016 09:51
same pyszności do zjedzenia
Motorek 10.05.2016 09:09
bardzo pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak