Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w sosie włoskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej do smażenia
sos
cytryna 0,5 szt
czosnek 3 ząbki
oliwa 5 łyżek
sól do smaku
cukinia 5 szt
tymianek 1 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w sosie włoskim

Cukienie dokładnie myjemy i kroimy w plastry. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy plastry cukini i obsmażamy na złoto z obu stron. Nadmiar tłuszczu odsączamy na papierowych ręcznikach. Przygotowujemy sos: z cytryny wyciskamy sok, miąższ wydrążamy łyżeczką, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę i tymianek oraz doprawiamy do smaku solą. Dokładnie ucieramy. Przygotowanym sosem polewamy gorącą cukinię. Możemy podawć jako dodatek do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 26.03.2013 14:44
bardzo ciekawe
wiola333 26.03.2013 10:04
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak