Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukinia w cieście piwnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
jajko 2 szt
mąka pszenna 0,5 szkl
piwo 1 szkl
sól i pieprz 0,5 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia w cieście piwnym

Cukinię myjemy, suszymy. Kroimy w około 1-2 cm plastry. Przygotowujemy ciasto: białka oddzielamy od żółtek. Żółtka roztrzepujemy, dodajemy piwo, przyprawy i mąkę. W osobnej misce ubijamy białka. Stopniowo dodajemy białka do ciasta, mieszając delikatne łyżką. Plastry cukinii maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 18.07.2016 10:11
Świetne , cukinia i zioła prowansalskie wspaniale współgrają.:)
jagoda5913 17.07.2016 23:18
dobry pomysł
Justi2401 17.07.2016 18:11
Bardzo lubię smażoną cukinię, ale w takiej wersji jeszcze nie próbowałam :)
halina17 17.07.2016 16:40
Smaczna cukinia
2milutka 17.07.2016 16:01
pomyslowo :)
Aleksandra/Olcia 17.07.2016 16:00
pycha,mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak