Cukinia po meksykańsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    50 dag
  • papryka czerwona

    1 szt
  • pomidory

    2 szt
  • Kukurydza z Puszki

    20 dag
  • masło

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • chilli

    do smaku
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię pokrój w plastry, posiekaj cebulę i drobno pokrój paprykę. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój na ćwiartki, wyjmij gniazda nasienne, miąższ pokrój w kostkę. Warzywa wymieszaj. Całość wrzuć na rozgrzane masło, duś 10 min. Dodaj osączona kukurydzę, dopraw. Podawaj z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 26.11.2013 14:27
lubię cukinię
IwonaKa 22.11.2013 00:10
świetny przepis,na pewno smaczna
Wafelek2601 25.11.2012 14:45
Świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat