Cukinia nadziewana mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 szt
  • mięso mielone

    40 dag
  • cebula

    2 szt
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 lyżki
  • smalec

    1 łyzka
  • śmietana

    1 szkl
  • mąka

    1 lyzka
  • sól

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię przekroić wzdłuż i łyżką wydrążyć miąższ. Cebulę posiekać, dodać do mięsa, wymieszać z jajkiem i tartą bułką. Przyprawić solą pieprzem i papryką. Wydrążone cukinie napełnić nadzieniem, ułożyć w brytfannie posmarowanej tłuszczem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, podlewając niewielką ilością wody. Gdy będą zrumienione, polać smietaną wymieszaną z mąką, zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 08.03.2014 21:36
Smakowita jest.
edyta44 18.04.2013 19:43
bardzo fajna sprawa
Bożena13 26.07.2012 09:22
smacznie wygląda;))
Iwusia 20.04.2012 21:52
i smaczny obiad mamy w sezonie :)
jogobella231 29.02.2012 21:21
pycha
Angelika10 09.01.2012 01:48
pyszna
Małgosia6 19.12.2011 11:20
rewelacja
ewaa 26.10.2011 22:21
super
irenka 29.08.2011 21:16
smaczne,robię podobnie
Gosia32 10.06.2011 09:32
dla mnie bomba;]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat