Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia na ciepło

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia
koncentrat pomidorowy
woda ciepła 0,5 szklanki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
olej do smażenia

Porada

*1 mała cukinia, lub pół dużej * mały słoiczek koncentratu pomidorowego * cukinia nie może być mdła, więc doprawiamy ją mocno paprykami

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia na ciepło

Cukinię obrać, wydrążyć środek i pokroić w średnią kostkę. W garnku rozgrzać olej i wrzucić cukinię. Chwilę podsmażyć, podlać wodą. Dusić aż cukinia zmięknie.

Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Dusić aż większość płynów odparuje. Danie podawać gorące jako dodatek obiadowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 14.03.2016 10:14
cukinię lubię pod każdą postacią :-).
misia123410 14.03.2016 10:10
Same pyszności
Damiano
Damiano 14.03.2016 09:32
bardzo dobra
Małgorzata92 14.03.2016 08:31
Ciekawy przepis :)
Łukasz15 13.03.2016 23:05
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak