Cukinia marynowana z miodem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    4 sztuki
  • miód

    4 łyżki
  • sól

    2 łyzki
  • woda

    500 ml
  • ziele angielskie

    kilka ziaren
  • pieprz

    kilka ziaren
  • ocet 10 %

    200 ml.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię myjemy, odcinamy końce. Cukinię kroimy na cienkie plastry. Układamy w słoiku.Pozostałe składniki porucz miodu, gotujemy, pod koniec dodajemy miód. Gorącą zalewą zalewamy cukinię. Pasteryzujemy 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monika141 02.03.2012 12:00
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat