Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana zapiekana
Zrobić farsz;
Cebulę i czosnek obrać pokroić drobno , dać na patelnię na rozgrzane masło, zaszklić po czym dać pokrojone pieczarki i chwilę dusić. W oddzielnym naczyniu udusić mięso, przyprawić solą i pieprzem oraz pod koniec dać obrany ze skórki i pokrojony w kostkę pomidor, jeszcze chwilę razem dusić po czym połączyć masę mięsną z cebulą i pieczarkami. Wymieszać wszystko razem, nakładać na cukinię , ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową i zapiekać w piekarniku ok. 30 minut w temp.180 st. 5-10 minut przed końcem zapiekania posypać zapiekanki żółtym serem i oregano. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką . Podawać z sosem czosnkowym lub keczupem. Smacznego ;)