Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana pieczarkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 2 sztuki
cebula 1 sztuka
pieczarki 250 gram
papryka czerwona 1 sztuka
żółty ser 150 gram
natka pietruszki 3 łyżki
tymianek 1 łyżeczka
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
olej kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na patelni z dodatkiem niewielkiej ilości oleju.
Krok 1 - Cukinia faszerowana pieczarkami foto
2
Paprykę pokroić w kostkę.
Krok 2 - Cukinia faszerowana pieczarkami foto
3
Cukinię wydrążyć łyżką. miąższ pokroić w kostkę.
Krok 3 - Cukinia faszerowana pieczarkami foto
4
Do pieczarek i cebuli dodać na patelnię paprykę i miąższ z cukinii. Dodać zioła i przyprawy. Smażyć około 10 minut.
Krok 4 - Cukinia faszerowana pieczarkami foto
5
Natkę pietruszki pokroić w drobną kostkę i dodać do farszu.
Krok 5 - Cukinia faszerowana pieczarkami foto
6
Farszem nadziewać wydrążone cukinie. Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Pod koniec pieczenia na wierzch ułożyć plasterki żółtego sera i piec jeszcze około 5 minut. Podawać na ciepło.
Krok 6 - Cukinia faszerowana pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 31.12.2016 12:26
świetny pomysł
MAR3STA 02.10.2016 19:19
pożywny obiad
Madzai 02.10.2016 18:33
Bardzo dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak