Cukinia faszerowana mięsem mielonym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 szt
  • mięso mielone wieprzowe

    40 dag
  • olej

    6 łyżek
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    2 łyżeczki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżeczka
  • ser żółty

    10 dag
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Cukinia faszerowana mięsem mielonym foto
Paprykę i cebulę kroimy kostkę i podsmażamy na oleju. Mięso mielone posypujemy solą, pieprzem, czosnkiem oraz przyprawą do kurczaka i podsmażamy na 3 łyżkach oleju. Do mięsa dodajemy paprykę, cebulę i zaprawiamy koncentratem pomidorowym.
Krok 2 - Cukinia faszerowana mięsem mielonym foto
Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cukinię kroimy na pół, wydrążamy środek oraz ścinamy delikatnie zaokrągloną powierzchnię cukinii wtedy będzie ona lepiej się układała podczas pieczenia.
Krok 3 - Cukinia faszerowana mięsem mielonym foto
W środek cukinii nakładamy farsz pieczemy 25 minut w temperaturze 180 C. 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy serem startym na tarce o dużych oczkach i dalej pieczemy aż ser się rozpuści. Cukinie posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
stokrotka 24.06.2017 07:23
CIEKAWE DANIE!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat