Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana mięsem mielonym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
mięso mielone wieprzowe 40 dag
olej 6 łyżek
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
ser żółty 10 dag
szczypiorek 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
Paprykę i cebulę kroimy kostkę i podsmażamy na oleju. Mięso mielone posypujemy solą, pieprzem, czosnkiem oraz przyprawą do kurczaka i podsmażamy na 3 łyżkach oleju. Do mięsa dodajemy paprykę, cebulę i zaprawiamy koncentratem pomidorowym.
Krok 1 - Cukinia faszerowana mięsem mielonym foto
2
Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cukinię kroimy na pół, wydrążamy środek oraz ścinamy delikatnie zaokrągloną powierzchnię cukinii wtedy będzie ona lepiej się układała podczas pieczenia.
Krok 2 - Cukinia faszerowana mięsem mielonym foto
3
W środek cukinii nakładamy farsz pieczemy 25 minut w temperaturze 180 C. 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy serem startym na tarce o dużych oczkach i dalej pieczemy aż ser się rozpuści. Cukinie posypujemy posiekanym szczypiorkiem
Krok 3 - Cukinia faszerowana mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 24.06.2017 07:23
CIEKAWE DANIE!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak