Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana mięsem i kaszą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jęczmienna 100 g
mięso 300 g
cebula 1 szt
czosnek 1 szt
jajko 1 szt
majeranek 1 łyżeczka
sól do smaku
olej do smażenia
ząbek czosnku 3 szt
natka pietruszki 1 pęczek
kabaczek 3 szt
ser biały 250 (twarogowy, mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana mięsem i kaszą

Kroki postępowania

1
Cukinię umyć i wydrążyć łyżeczką.
Krok 1 - Cukinia faszerowana mięsem i kaszą foto
2
Przygotować farsz.
Ugotować jeden woreczek kaszy jęczmiennej.
Mięso obgotować w wodzie z odrobina soli lub tak jak ja wykorzystać resztki mięsa z gulaszu( bez sosu). Zmielić mięso, zetrzeć na tarce cebulę, dodać przeciśnięty czosnek( jeden ząbek), dodać kaszę, wbić jajo i wszytko razem dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku majerankiem, solą i pieprzem.
Krok 2 - Cukinia faszerowana mięsem i kaszą foto
3
Nałożyć farsz łyżeczką w cukinie. Ułożyć je w rondlu. Podlać szklanką wody oraz dwoma łyżkami oleju i dusić pod przykryciem około 20-25 minut.
Krok 3 - Cukinia faszerowana mięsem i kaszą foto
4
Z mielonego twarogu i zmiażdżonego czosnku przygotować sos czosnkowy.
Gotową cukinię posypać zieleniną i podawać z sosem czosnkowy.
Smacznego.
Krok 4 - Cukinia faszerowana mięsem i kaszą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 24.08.2013 10:17
super taka cukinia
adelajda 15.06.2013 13:52
pyszna jest taka cukinia
Grazyna0211 20.12.2012 11:16
ładnie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak