Przepis i sposób przygotowania na: CUKINIA FASZEROWANA KIEŁBASĄ I PIECZARKAMI Z DWOMA SERAMI
Pomidora sparzam i obieram ze skórki, kroję w drobną kostkę razem z pieczarkami i kiełbasą.
Na oleju podsmażam kiełbasę, po chwili dodaję pieczarki i przyprawy - sól, pieprz cayenne, zioła prowansalskie i paprykę słodką. Smażę do momentu zezłocenia się pieczarek, co jakiś czas mieszając.
Następnie dodaję pomidory i wydrążony środek z cukinii, gotuję na dużym ogniu (często mieszam), aż sok wyparuje.
Na koniec dodaję ser żółty, w razie potrzeby doprawiam do smaku.
Cukinie napełniam przygotowanym farszem. Na wierzchu układam półplasterki mozzarelli. Posypuję posiekaną natką i słodką papryką.
Całość zapiekam około 25 minut w 180 stopniach.