Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1
papryka czerwona 1/4
papryka żółta 1/4
papryka zielona 1/4
pieczarki 4 sztuki
kasza jaglana 1 woreczek
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżeczka
ser mozarella 1 kulka
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana kaszą jaglaną

Cukinię przekroić wzdłuż, wydrążyć środek.Lekko oprószyć solą i skropić cukinię oliwą i podpiec 1o minut w piekarniku.Warzywa pokroić drobno w kostkę. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu. Warzywa wraz z wydrążonym środkiem cukinii usmażyć na oliwie do miękkości.Dodać kaszę, doprawić solą, papryką i natką pietruszki.Nałożyć farsz do cukinii, położyć plasterki mozarelli i zapiec w piekarniku aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 26.01.2016 18:17
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak