Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana kaszą gryczaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szkl
pieczarki 5 szt
ser żółty starty 2 łyżki
ser feta 2 łyżki
sól i pieprz 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
cukinia 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana kaszą gryczaną

Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki myjemy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Cukinię myjemy, kroimy wzdłuż, wyciągamy środek.
Farsz: kaszę mieszamy z pieczarkami, serem feta i ziołami prowansalskimi. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przekładamy farsz do wydrążonych cukini. Posypujemy serem żółtym i pieczemy przez około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 13.05.2016 07:16
smaczna cukinia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak