Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana gotowana na parze

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 średnia
pomidor 1 duży
cebula 1 duża
czosnek 1 ząbek
ser gorgonzola 50 g
zioła włoskie
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana gotowana na parze

Cukinię umyć, osuszyć i ponacinać głęboko, tworząc kieszonki, ale nie rozcinać do końca.
Pomidory, cebulę i czosnek pokroić w plasterki.
Cukinię posypać wewnątrz niewielką ilością soli morskiej oraz ziołami włoskimi.
Wypełnić plasterkami warzyw.
Ugotować na parze niemal do miękkości - pod koniec dołożyć grubo pokruszony ser pleśniowy i ogrzewać, aż się stopi.

Podawać z jogurtem naturalnym, sosem tzatziki, sosem czosnkowym lub ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 05.01.2013 09:15
Pomysł godny uznania :-)
caffee_tea 04.01.2013 23:32
ciekawe przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak