Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana 2

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1
pieczarki 20 dag
cebula 1 szklanka
rosół 1/2 szklanki
chrzan tarty 1 łyżeczka
wędzony boczek 2 plasterki
ser żółty 2 plasterki
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny Prymat w młynku
śmietana 30% 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana 2

Kroki postępowania

1
Cukinie myjemy następnie osuszamy. Cukinie kroimy na 2 połówki i wydrążamy środki . Lekko posypujemy solą oraz pieprzem .
Krok 1 - Cukinia faszerowana 2  foto
2
Pieczarki myjemy i osuszamy kroimy i smażymy na masełku przyprawiamy przyprawami. Dodajemy pokrojona cebule dodajemy rosół i redukujemy sos do połowy , powoli dodajemy chrzan i śmietanę , całość lekko mieszamy. Następnie napełniamy nim cukinię .
Krok 2 - Cukinia faszerowana 2  foto
3
Następnie boczek kroimy na mniejsze paski i układamy na sosie.
Krok 3 - Cukinia faszerowana 2  foto
4
Na sam koniec kładziemy ser żółty i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4 - Cukinia faszerowana 2  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 08.01.2016 09:03
smacznie faszerowana
Ela15 31.07.2015 11:22
rewelacyjnie wygląda
Izka192 08.07.2015 20:01
bardzo apetycznie podana cukinia
Franciszek 02.07.2015 10:49
Propozycja dobra
Maridka19 02.07.2015 10:41
Zgadza się są bardzo pyszne a znikają bardzo szybko :-)
Wacław 02.07.2015 10:24
robimy podobnie ,pycha :-)
Betina#45 02.07.2015 10:22
Rewelacyjna cukinia ;) pycha
Damiano
Damiano 02.07.2015 07:50
bardzo dobra
bietka 01.07.2015 19:49
koniecznie muszę takie zrobić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak