Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia ala korniszon

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia
Zalewa:
wody 7 szklanek
octu 1 niecała szklanka
soli 1 łyżka
cukier tak aby zalewa była słodko kwaśna
na słoik wszystkiego po kilka ziarenek
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
chrzan
pieprz ziarnisty

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia ala korniszon

Cukinię obieramy, pozbywamy się miąższu. Przygotowywujemy słoiki: do każdego wrzucamy kilka ziarenek pieprzu, ziela angielskiego, gorczycy, liść laurowy i kawałeczki obranego chrzanu oraz pokrojoną w grube paski cukinię.

Wszystkie składniki zalewy zagotowywujemy. Odstawiamy z ognia i gorącą zalewamy cukinię, dobrze zakręcamy. Pasteryzujemy 3 minuty.

Ja zrobiłam jeden słoiczek młodziutkich cukiń, których nie obierałam i zostawiłam w całości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 25.09.2013 16:41
napewno pyszna cukinia
sylwia_mc 09.09.2013 09:30
Doskonała później w zimie do lecza
Ania321 06.09.2013 12:21
muszę koniecznie zrobić :)
bogusia19 06.09.2013 12:11
smaczna taka cukinia
Piotr-21 06.09.2013 11:41
smaczna cukinia
Barbara/zuza22_85 06.09.2013 11:32
bardzo fajny przepis
Kolorowa 06.09.2013 11:21
ciekawe ;)
adelajda 06.09.2013 10:20
na pewno pyszna :)
dodi 06.09.2013 10:04
dziękuje za przepis. Wykorzystam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak