Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 5 sztuk
mięso mielone 1/2 kg
pieczarki 30 dg
szynka 20 dag
papryka konserwowa 1 słoiczek
ogórek kiszony 1 słoiczek
oliwki 15 sztuk
ser żółty 20 dag
grzybki kominki 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 2 sztuk
ryż 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia

Kroki postępowania

1
opłukane cukinie, przekrajamy na pół i wydrążamy rodek. Posypujemy solą, żey potem cukinia nie była niedosolona.
Krok 1 - Cukinia foto
2
usmażone ma patelni mieso mielone łaczymy z papryką, ogorkiem pokrojonymi w kostkę.
Krok 2 - Cukinia foto
3
pieczarki podduszamy wraz z kominkami, oczywiscie pieczarki obrane, opłukane i pokrojone, lejkowce dęte zwane kominkami takze dodajemy ( ja mam dużą ich porcję zamrożoną). Dodajemy ugotowany ryż (ugotowany wg. opisu na opakowaniu), mięs z papryką i ogórkiem, pokrojoną szynkę. Połowę sera startego na tarce. Wykładamy farsz na każdą cukinię ( już doprawiony).
Krok 3 - Cukinia foto
4
przed włożeniem ją do naczyniażaroodpornego smarujemy margaryną środek naczynię i spód cukini.Na wierzch wykłądamy trochę sera żółtego w plasterkach. Pieczemy w piakarniku w temp 180 stopni aż cukinia będzie miękka.
Krok 4 - Cukinia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 16.03.2013 22:05
chętnie bym zjadł taką cukinię, bardzo apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak