Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukierki krówki z makiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szkl.
cukier drobny 1 szkl.
masło lub margaryna 1 łyżka
mak 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Cukierki krówki z makiem

Do rondelka wlać mleko, dodać cukier i masło (margarynę). Wszystko razem zagotować (często mieszając) tak długo, aż zrobi się brązowa, gęsta masa. Uważać, żeby nie przypalić! Następnie wylać masę do płaskiego naczynia zwilżonego zimną wodą. Posypać makiem. Poczekać aż ostygnie. Kroić na kwadraciki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak